Tema: Matkassen

on

Att handla mat på nätet har blivit allt mer populärt. Fler och fler har märkt hur enkelt och bekvämt det är att köpa sin mat på nätet och få den levererad till sig eller till butiken färdig förpackad i en kasse. Mycket har alltså hänt under de senaste åren gällande mathandel på nätet. För drygt ett decennium sedan skrev Aftonbladet om hur den ena matvarukedjan efter den andra behövde lägga ned sin satsning på att sälja mat online. Idag är det precis tvärtom.

En av de tydligaste trenderna gällande mat på nätet är matkassen. Allt fler svenskar vill underlätta sin vardag och väljer att köpa hem en matkasse med ingredienser för ett antal noggrant utvalda recept som följer med matkassen. I dagsläget finns det flera aktörer på den svenska marknaden. Av företagen som inte är anslutna till någon av de större finns bland annat Linas Matkasse, Middagsfrid och Bra Mat Hemma. Även de stora matvarukedjorna har återigen börjat sälja både mat på nätet, men även färdiga matkassar. I dagsläget har både Hemköp, Coop, ICA och Citygross egna matkassar som företagen säljer på nätet.

Det finns även flera olika varianter på matkassar, allt från ekologiska till vegetariska och laktosfria. Senast i raden är det Coop som lanserat något de kallar för Smartkassen, vilket är en matkasse som ska minska matsvinnet ytterligare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s